Ontmoetingsdag Water & Land

Donderdag 16 maart organiseerden Centrum Agrarische Geschiedenis en Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland een ontmoetingsdag over het gezamenlijk project Water & Land. De bijeenkomst bracht verschillende mensen die van dichtbij of verderaf betrokken waren bij het themajaar ‘Waterbeheer’ samen: van erfgoeddragers over beheerders tot onderzoekers. Locatie voor de dag was de Watermolen van Opwetten, 

In de voormiddag bekeken we samen met de klankbordgroep van het project de resultaten van ons eerste themajaar en blikten we vooruit naar het tweede én derde jaar van Water & Land. Met heel wat interessante input, ideeën en contacten gaan we verder aan de slag.

In de namiddag vergezelden molenaars, graslandbevloeiiers, onderzoekers en professionals ons. Door deze verschillende achtergronden samen te brengen rond een gezamenlijk thema, konden we tot boeiende inzichten komen. We gingen in kleine groepen in gesprek over drie thema’s: samenwerking en participatief beheer, zichtbaarheid en beleid, en kansen voor verder onderzoek. 

Als afsluiter van de dag werd genoten van de zon en een bezoek aan de watermolen, die molenaar Martijn speciaal voor ons openstelde. 

Werkplaats Immaterieel Erfgoed
ILVO
Pulse
Human and Nature
Rivierenland
Agentschap Onroerend Erfgoed
Vlaamse Land Maatschappij
Vlaamse Milieumaatschappij
Wageningen
Meertens Instituut
Universiteit Antwerpen